Primeres

En motiu del Dia Internacional de les Dones, Junts per Riudoms va organitzar, el passat dissabte, una xerrada-taller per reivindicar el paper de la dona al municipi, celebrant les històries d’aquelles dones que s’havien convertit en les primeres d’un determinat àmbit de la societat riudomenca.
L’acte el va presentar la Isabel Gómez Fargas, co-candidata a l’alcaldia de Riudoms. “Al llarg dels anys, al nostre poble hi ha hagut diverses dones que han fet història. Dones que s’han convertit en referents perquè van ser les primeres en ocupar espais tradicionalment reservats als homes. I avui voldria posar en valor la tasca que van fer i la seva valentia”, va dir Gómez, que podria convertir-se en la primera alcaldessa de la història de Riudoms.
L’acte es va desenvolupar en forma d’una taula rodona composta per Mariona Ferrant, la primera portant del Sant Crist a les processons del Divendres Sant, l’any 2007; Marisol Virgili, primera presidenta del CERAP, l’any 2017; Luci Martínez, primera dona en encapçalar una llista electoral i primera presidenta de la Llar dels Jubilats, l’any 2003 i Carme Romero, primera riudomenca en accedir al Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, on també es va convertir en una de les primeres dones en formar-ne part. Totes elles van debatre sobre la repercussió que va tenir el fet de ser les primeres, els dubtes, pors i barreres amb les que es van trobar en el seu moment, així com els canvis que ha experimentat la societat a nivell de gènere durant els darrers anys.
L’acte el va presentar la Isabel Gómez Fargas, co-candidata a l’alcaldia de Riudoms. “Al llarg dels anys, al nostre poble hi ha hagut diverses dones que han fet història. Dones que s’han convertit en referents perquè van ser les primeres en ocupar espais tradicionalment reservats als homes. I avui voldria posar en valor la tasca que van fer i la seva valentia”, va dir Gómez, que podria convertir-se en la primera alcaldessa de la història de Riudoms.